The Shipyard Pub

Shipyard Pub je konceptualno zamišljen kao tematski pub koji bi na pulskom području bio jedini takav prostor gdje će se zabavljati i družiti ljudi raznih godina a jednakih senzibiliteta.

Kako sama riječ kaže Shipyard Pub bi tematski bio posvećen obližnjem brodogradilištu Uljanik kao značajnom čimbeniku u Pulskoj povijesti i njezinom razvoju. Ta se tema prožima kroz naziv, uređenje interijera pa čak kroz stalnu izložbu fotografija kronologije povijesti brodogradilišta, od njegovih začetaka kroz Austrougarsku, preko Italije te sve do njegovih Jugoslavenskih dana.

U tijeku planiranja, zamišljali smo ga kao prostor gdje će se jednako zabavljati zahtjevni turist, ozbiljan poslovni čovjek i radoznali student.

shv8.JPG

Kako njegov interijer sadrži i prostranu binu planiramo tematskim večerima, raznovrsnim glazbenim nastupima, standup show-ovima i ostalim događanjima podići kvalitetu pulske zabavne ponude kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima.

Time vjerujemo da možemo biti dio karte pulskih ljetnih događanja kao i stop zona za svakog turista kojeg bi zanimala povijest Pule kroz brodogradilište Uljanik kao vrlo važnog temelja razvoja grada.

Nije nam cilj stvoriti još jedno kratkovječno mjesto za izlazak bez priče i sadržaja gdje će se neetično zgrtati novac već kvalitetno mjesto za zabavu , druženje i kulturu za Puljane koji takvo mjesto već dugo priželjkuju.

Nalazimo se na adresi Ulica sv. Teodora 1, na Rivi, nasuprot ACI marine.

Nastanak The Shipyard Puba (video)

Lokacija